DİLİMİZ ZENGİNLİĞİMİZ

Dil; insanlar arasında iletişim kurmayı sağlayan değişen ve gelişen doğal bir varlıktır. Bizim dilimizde yüzyıllar boyunca kullanılan ve günümüze kadar gelebilmiş köklü bir geçmişe sahiptir. Bu köklü geçmişe ve zengin söz varlığına sahip olan Türkçemizi koruyabilmek adına günümüze kadar bir çok çalışma yapılarak dilimizin önemi vurgulanmaya çalışılmıştır. Yunus Emre, Kaşgarlı Mahmut, Fazıl Hüsnü, Yahya Kemal gibi öz Türkçeye önem veren bir çok şairden feyz alarak dilimizin korunması için mücadele edilmiştir. Bizlerde bu yolda ilerleyip dilimizin zengin söz varlığını ve doğru kullanılmasını önemseyerek okulumuzda öğrencilerimizle yaptığımız çalışmalar ile "Dilimiz Zenginliğimiz" projesini hem görsel hem de kişisel alanda uygulamaya devam ediyoruz. Bu projede emeği geçen ve bize destek veren öğrencilerimize teşekkür ederiz. Temennimiz dilimizin korunması ve doğru kullanılmasıdır.

20-02-202420-02-202420-02-2024

Yayın: 20.02.2024 - Güncelleme: 20.02.2024 10:19 - Görüntülenme: 62