Vali Yılmaz´dan Öğrencilere "İdeal Gençlik Ve Dava Taşı" Konferansı

Merkez Valisi Adnan Yılmaz, şair ve yazar Necip Fazıl Kısakürek'in ölümünün 35´inci yıl dönümünde "İdeal Gençlik ve Dava Taşı" konulu bir konferans verdi.

Okulumuz Konser Salonunda düzenlenen konferansa Vali Fahri Meral'in eşi Hanımefendi Zehra Meral, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta konuşan Vali Yılmaz, Şairlerin Sultanı unvanını taşıyan Üstat Necip Fazıl Kısakürek'i anlatmak için Karaman'a geldiğini söyleyerek bir dava adamı olan şairin hayatından ve şiirlerinden örnekler verdi, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Ecdadı anlamanın yolunun bolca kitap okumaktan geçtiğine dikkat çeken Yılmaz, Karaman'da karşılaştığı coşkunun kendisini gelecek adına çok umutlandırdığını kaydederek, Vali Fahri Meral'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmasının ardından Vali Yılmaz, kaleme alıp Necip Fazıl Kısakürek'i anlattığı "İdeal Gençlik ve Dava Taşı" isimli kitabını imzalayarak öğrencilere hediye etti.

Konferanstan sonra Merkez Valisi Adnan Yılmaz, sergimizi gezerek eserleri büyük bir dikkatle inceledi. Yapılan çalışmaları öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

31-05-201831-05-201831-05-201831-05-201831-05-201831-05-2018

Yayın: 31.05.2018 - Güncelleme: 31.03.2021 11:27 - Görüntülenme: 343